2016 – 2024

„A holnapoknak minden kulcsa két kezedben van.”
/Adamis Anna/

Minden tanév egyik legmeghittebb pillanata a búcsúzó nyolcadikosok elköszönése iskolánktól. Ez a nap a ballagó diákok életének meghatározó állomása. Az együtt töltött nyolc év minden emléke, vidám eseménye és nehézsége felidéződik az elköszönés óráiban.
Az utolsó csengőszó most nem a tanórák befejezését jelzi, hanem az ünnepi elköszönés kezdetét.  A méltón feldíszített iskolaépület, a szívhez szóló ballagási műsor, az osztály- közösségeket megörökítő tablók, a meghívott vendégek különleges, felemelő hangulatot adnak.

Megkülönböztetett figyelemmel, szeretettel és tisztelettel köszöntöttük a  8.a osztályt és osztályfőnökét  Terhesné Rozik Edit tanárnőt, továbbá a 8.b osztályt és osztályfőnökét Vinczéné Faragó Anikó tanárnőt az ünnepség helyszínén, az elegánsan feldíszített tornateremben. Az ünnepi műsor jellegzetes Tisza-partis hagyományokat követve a hetedikes és nyolcadikos búcsúbeszédekkel és a ballagók érzéseit, hangulatát tükröző költeményekkel kezdődött. A mindig nagyon várt osztálydalok méltó lezárásai voltak az elmúlt nyolc évnek.  Rácz Noel és Szücs Balázs hangszeres produkciója a közösen előadott dallal különleges zenei hangulatot varázsolt.
Schaller Györgyi igazgatónő összegző és útravalóként szolgáló gondolatai mellett a hétköznapok humoros pillanatait is felidézte a gyerekek visszaemlékezéseiből. A meghitt és vidám gondolatok után a különböző területeken kimagasló eredményeket elérő diákjaink vették át az elismeréseket, díjakat.

Megható és lélekemelő volt, ahogyan a ballagó osztályokat képviselő szülők elköszöntek az iskolától, felidézve a számukra maradandó emlékeket, megköszönve az elmúlt nyolc év munkáját.
Az ünnepi esemény zárásaként a nyolcadik évfolyam képviselői átadták hetedikes társaiknak az intézmény szellemiségét és értékrendjét jelképező zászlót és az iskola kulcsát.

Ballagó diákjainknak örömteli, élményekben és tudásban gazdag középiskolás éveket kívánunk!

Ceglédi Anna, Gáspár Andrea